Evforija na Kitajskem; V polfinalu, po zmagi nad Venus, tudi Li Na

27.01.2010

MELBOURNE, AVSTRALIJA - V polfinalu teniškega turnirja za grand slam v Melbournu med posameznicami, sta se v polfinale uvrstili kar dve kitajski igralki. Že včeraj si je vstop med štiri priborila Ži Ženg, danes pa je za zgodovinsko uvrstitev dveh Kitajk v polfinale turnirjev za grand slam poskrbela Li Na, ki je v dramatičnem dvoboju izločila Venus Williams s 2-6, 7-6(4), 7-5.

Prvi četrtfinalni dvoboj dneva je poskrbel za pravo mini senzacijo, kjer je Li Na že zaostajala z 2-6 in 4-5, ko je imela Venus Williams servis za zmago, a je Kitajka s perfektnim lobom na zadnjo črto prišla do izenačenja in nato v tajbrejku preobrnila potek tekme.

Li Na (na sliki) je skupaj z Žengovo spravila svoje rojake do velike evforije

Prvi niz je brez težav dobila starejša od sester Williams, ki je zadevala iz vseh mogočih pozicij, pri tem pa ji je pomagala tudi Kitajka s slabim servisom. V nadaljevanju se je Li Na zbrala in začela igrati veliko bolj agresivno, vse to pa se ji je poplačalo v podaljšani igri, ki jo je vknjižila na svoj račun in izenačila v nizih.

Prava drama se je šele začela. Kar 9 brejkov smo videli v finalnem nizu, kjer je Kitajka pri 5-4 že bila blizu zmagi, a se je Venus rešila z brejkom, nato pa spet izgubila servis. V 12. igri je Američanka še ubranila dve zaključni točki, tretjo pa je Kitajka izkoristila z lepim 'forehand winnerjem' ter poslala Venus pakirat kovčke. Američanka še nikoli ni slavila v Melbourne Parku, najdlje pa je prišla leta 2003, ko je v finalu izgubila s sestro Sereno, ki je danes v tretjem nizu zlomila odpor Belorusinje Viktorije Azarenke.

''To je najboljši dan mojega življenja'', se je slikovito izrazila Li Na po zmagi nad Venus, za presenetljiv nastop v finalu, pa bo morala izločiti še njeno sestro Sereno. ''Noro. Mogoče si bom pa danes zvečer privoščila pivo'', se je kar smejalo Kitajki, ki se bo sedaj prebila med najboljših 10 igralk sveta. ''Moj cilj je bila uvrstitev med 10 na teniški lestvici WTA. No, to mi je uspelo že januarja, kar malo hitro. Sicer pa nočem sedaj misliti na to, kajti turnir še ni končan''.

Venus Williams je bila prekratka za polfinale

Več sreče in znanja od Venus, je v drugem četrtfinalu imela njena mlajša sestra Serena. S  4-6, 7-6(4), 6-2 si je priborila polfinale po 2 urah in 27 minutah proti Belorusinji Viktoriji Azarenki.  Branilka naslova je v dvoboju napravila več nevsiljenih napak od mlajše tekmice, v drugem nizu pa je že izgubljala 0-4.  ''Presenečena sem, da sem še na turnirju. Pri 0-4 v drugem nizu sem mislila, da je konec in si rekla, saj mi ostanejo še dvojice'', je dejala Serena, ki je na koncu prišla do 57 'winner' udarcev napram 22 Azarenke in si je povsem zaslužila zmago.

Branilka naslova Serena Williams se nikoli ne preda. V polfinalu bo morala maščevati poraz sestre Venus

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Australian Open 2010
Melbourne, AVS
18-31 Januar, 2010
Podlaga: Trda
Tip: WTA in ATP




Četrrtfinale:

(1) Serena Williams (USA) d. (7) Victoria Azarenka (BLR) 46 76(4) 62
(16) Li Na (CHN) d. (6) Venus Williams (USA) 26 76(4) 75

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete